Unul din patru creştini americani se identifică cu mişcarea carismatică.

Potrivit unui nou studiu The Barna Group , mai mult de jumătate (56%) din creştinii tineri între 18 şi 25 de ani cred că darurile spirituale sunt valide astăzi şi cel putin unul din patru se identifică cu mişcarea carismatică sau penticostală. Acest număr a fost mult mai mic printre creştinii americani ca întreg însă 25% dintre protestanţi şi 20% dintre catolici încă se identifică cu mişcarea carismatică. Totuşi creştinii mai tineri nu sunt atât de înclinaţi să adopte o teologie specifică potrivită cu credinţele lor carismatice. Se ridică întrebarea: ce va defini următoarea generaţie de credincioşi carismatici şi penticostali din Statele Unite?, spune David Kinnaman, preşedintele Barna Group. “ Având parte de mai puţină critică din partea diferitelor denominaţiuni creştine, acestia trebuie să se îndrepte spre fundamente teologice solide şi să găsească o cale pentru a trăi în credincioşie în cultura largă a artei, a mediei, a tehnologiei, a stiintei si a afacerilor.”

7 gânduri despre „Unul din patru creştini americani se identifică cu mişcarea carismatică.

  1. Fiecare se identifica cu ceea ce este el in natura lui. Cu siguranta ca darurile spirituale sunt si astazi, dar cred ca penticostalii si carismaticii vor avea o mare surpriza, one day, cand vor afla ca ceea ce numesc ei darurile spirituale, sunt de fapt contrafacute si manipulare.
    Sunt mai multi pentru atmosfera carismatica? Bravo lor, pe Calea ingusta sunt mai putini, nu mai multi, ei pot sa se duca pe ce cale vor, e la alegere. Cu multimea sau cu minoritatea. Carismaticul nu inseamna viata, ci zgomot si dezordine. As vrea sa stiu daca se face o statistica si sa se afle cine este pentru sfintenia vietii, nu pentru galagia vietii

    Apreciază

  2. Din pacate abuzurile din aceste biserici ne impiedica pe noi, ceilalti, sa credem ca Duhul Sfant inca lucreaza. Sunt baptist insa cred toata Scriptura. Si Scriptura vorbeste despre darurile spirituale(„charismata”). Iar Pavel ne indeamna sa le cautam. 🙂 Din pacate s-ar putea sa avem noi o mare surpriza in ziua aceea… Da, multe tendinte sunt contrafacute…insa ni se cere de asemenea „sa cercetam duhurile”, sa „luam ce este bun”. Calea ingusta. Da! Insa pe aceasta cale sunt cei ce traiesc prin Duhul, oamenii cu adevarat duhovnicesti. Nu galagiosi, nu…etc. ci, oameni duhovnicesti, sfinti. Duhul Sfant, Mangaietorul sa ne calauzeasca pe fiecare in tot adevarul!
    As vrea sa fiu vinovat, cum spunea cineva…de o credinta prea mare in Dumnezeu, decat de o credinta prea mica….

    Apreciază

  3. @Brainerd
    Tind să fiu de acord cu ceea ce zici tu despre felul cum privesc penticostalii darurile Duhului Sfânt sau darurile spirituale (eu sunt penticostal), dar în acelaş timp sunt de acord cu Marius. Regăsim aceste daruri în Scriptură aşa că nu le putem tăgădui şi nici minimaliza.
    Cât despre calea îngustă, şi turma mică şi aici tind să fiu de acord cu tine. Unul din liderii marcanţi ai penticostalismului făcea o afirmaţie care mie mi-a dat de gândit. Spunea domnia lui ceva în genul: mişcarea penticostală e a cincea mişcare ca şi pondere la nivel mondial. Pentru mine nu e un motiv de laudă sau de bucurie…suntem mulţi dar e problemă cu calitatea. Consider că toate mişcările de nuanţă creştină au nevoie urgentă de o reformă, fără excepţie.

    Apreciază

  4. corneliu rotar,
    esti printre foarte putinii penticostali care ai putut sa fi obiectiv. Chiar mai obiectiv decat Marius, care este baptist. Cred in reforma despre care ai vorbit la final, si o caut in prezent, ma lupt si ma rog sa vina.

    Apreciază

  5. @Brainerd
    Ei bine…uite că suntem doi şi cercul poate încet, încet creşte…oricum nu mulţimea dă izbândă ci Domnul.

    Apreciază

Lasă un comentariu