Iertarea în căsnicie.

Recent, un studiu a fost făcut pe 200 de adulți căsătoriți cu privire la iertare. Cercetătorii se întrebau în ce măsura abilitatea de a ierta pe celălalt influențează satisfacția maritală și bunăstarea generală personală. Rezultatele au fost uimitoare!

Cercetarea sugerează că este o relație imensă între satisfacția în căsnicie și iertare. De fapt, se pare că o treime din această satisfacție este relaționată cu capacitatea de a ierta. Nu numai ca iertarea impactează relația de cuplu, însă este semnificativ relaționată și cu bunăstarea emoțională. Atunci când au iertat, indivizii au resimțit o scădere a simptomelor depresiei, anxietatii etc.

Peter J. Larson, „New Forgiveness Research”

Deci, iertați oameni buni, iertați din toată inima și veți fi fericiți. Asta este și promisiunea fratelui meu mai mare. Atâtea lucruri m-a învătat și în privința asta, de nenumarate ori. E cel mai tare la capitolul asta. A iertat o lume-ntreagă. Pe bune!

8 gânduri despre „Iertarea în căsnicie.

 1. Marius, sper ca nu ai inceput sa vorbesti din experienta?:) Iertarea este intr-adevar ca un balsam pentru suflet. Ca o cheie pentru catuse, o cheie pe care o avem in buzunarul propriu.

  Apreciază

 2. da, si din experienta. crezi ca-s perfect? 🙂 este insa atata frumusete in a ierta. cred ca iertarea este elementul care face ca lucrurile cu adevarat sa mearga in casnicie. pe bune… Zilnic trebuie sa ierti. is atatea nimicuri care pot interveni. La noi merge chestia…:) si suntem foarte fericiti! Domnul cu tine! Multa pace!

  Apreciază

 3. da e usor sa ierti nimicuri in casnicie, dar cand sotia iti face adulter spiritual si recunoaste ,chiar tu ai descoperit cu vointa DOMNULUI sa nu ajunga la adulter fizic,sa vedem cum mai poti ierta cand sotia i a facut declaratii de dragoste altuia ba i a mai scris si un bilet de dragoste sa fie dovada certa.
  acum recunoaste ii pare rau avem 2 copii iar eu trebuie sa o iert dar nu pot uita
  ce fac cu sufletul meu inselat/mai am incredere cand imi zice ca ma iubeste?
  in urma cu 6 luni asa ii zicea si altuia,
  dar zice ca nu s a culcat cu el,dar daca nu aflam de telefonul din 10 iulie 2009 ora 20.40 si nu interveneam acolo se ajungea,si cum ramane cu mine, de unde atata dragoste acum cand a fost descoperita///n o mai cred cand zice ca ma iubeste,dar ce fac cu copii?
  of femeia asta, nu credeam ca o sa intalnesc asa ceva la ea mai ales ca i f. credincioasa merge la biserica, manastire, preoti
  acum tine canon,citeste zilnic psalmii sa fie iertata
  pacatoasa tot ramane nu se poate sterge

  Apreciază

 4. Relu, e trist ceea ce spui, insa stiu ca si in astfel de cazuri, Dumnezeu poate inca sa faca minuni. Nu stiu ce as face eu. Stiu insa ca acest moment poate fi unul in care puteti sa va pocaiti, sa va reinnoiti legamantul facut unul altuia, fie unul care sa va distruga complet casnicia. Pacatul poate fi iertat, atat de Dumnezeu cat si de tine. Daca ea e sincera casnicia voastra poate sa devina mai frumoasa decat a fost.
  Te intreb, ce crezi ca a facut-o sa faca aceasta greseala? Se poate sa fie si atitudinea ta? De multe ori problema, buba nu este numai in cazul unuia. Ii acorzi destula atentie? de ce pun aceste intrebari…de multe ori incercam sa schimbam pe cel de langa noi…cand de fapt, in noi trebuie sa aiba loc schimbarea. Poate ca nu se ajungea aici daca intelegeai anumite lucruri anticipat. Nu te cunosc, nu cunoasc situatia voastra, insa de cele mai multe ori, cam asta este traiectoria.
  DUmnezeu sa va ofere har si multa sanatate spirituala.

  Apreciază

 5. Psihologia ne invata ca vina nu este a noastra . Marius este rafinat in a pune vina pe alti . Femeia a filtrat cu altul , si-a calcat legamantul de casatorie. Relu este obligat sa o ierte dar increderea o sa fie greu castigata. Mersul la biserica nu inseamna neaparat credinciosie fata dee Dumnezeu. Unii merg la bise sasi caute parteneri sexuali .

  Apreciază

 6. Mare descoperire! .Tot prostu stie ca iertarea este dohodul care unge relatia. Sex si iertare / iertare si sex = casnicie fericita.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s